ADOPTIE

PROCEDURE

Procedure

U krijgt dan van ons een formulier toegestuurd waarin we u een paar vragen stellen over wie u bent en wat u de hond kunt bieden etc.
Dit formulier kunt u ook vinden op deze website onder “adoptie aanvraag”.
Nadat het formulier volledig ingevuld teruggestuurd is naar ons, maken wij een afspraak voor een huisbezoek. Een huisbezoek doen wij om te zien waar de hond terecht komt en bespreken wij een aantal zaken wat betreft veiligheid e.d. Mocht het van beide kanten allemaal goed zijn, kunt u bij de hond komen kijken. Als er een klik is met adoptant en hond, mag de hond met u mee naar huis, mits het adoptiecontract en de adoptiebijdrage bij ons binnen is. (Uiteraard mag u ook voor het huisbezoek bij de hond komen kijken, echter mag de hond dan nog niet met u mee). Wij proberen de overdracht zo veilig mogelijk te doen en te houden. Te vaak gaat het nog mis met ontsnappingen van buitenlandse hondjes. Daarom hebben wij strenge regels in moeten voeren wat betreft aanlijnen. Adoptanten verplichten wij dan ook een speciaal veiligheidstuig te gebruiken en een gps tracker. Veiligheidstuig zit bij de adoptiebijdrage inbegrepen en krijgt u dus met de hond mee. Gps tracker dient u zelf aan te schaffen. Wij kunnen u informeren over waar aan te schaffen. Dit voor minimaal een half jaar. Wij blijven contact met u houden, ook na de adoptie. Wij staan voor u klaar als u vragen heeft of als er zich problemen voordoen. U mag ons dan ook altijd contacten als u vragen heeft. En uiteraard willen wij zelf ook graag weten hoe het de hond vergaat in de nieuwe omgeving.


Wij vinden het erg belangrijk dat de juiste hond bij de juiste adoptant terecht komt. Daarom werken wij met een adoptie procedure.
Deze is als volgt: Als u een hondje ziet die uw interesse gewekt heeft kunt u contact met ons opnemen.
Dit kan telefonisch: 0631927574