ADOPTIE KOSTEN

Hoeveel kost het adopteren van een hond?

De adoptie van een hond kost €325. In deze prijs is inbegrepen: Vaccinatie puppy DP(Indien pup), Vaccinatie Dha2ppil 2x  Vaccinatie Rabiës,  Chip,  Europees paspoort, Registratie Roemenië in RESC,  Advantix  (antiparasite),  Drontal plus (ontworming),  Vaccinatie  KC (kennelhoest),  Preventieve behandeling Isospora,  Panacur (wormenkuur, ook tegen giardia) 2x,  Vaccinatie Corona 2x,  Orhidectomi = sterilisatie/castratie (Indien leeftijd en gezondheid het toe laat),  Test SNAP IDEXX 4DX, (Bloedtest: *hartworm, *lyme, *ehrlichia, *anaplasma),  Transport Roemenië-Nederland

 

328

Vaccinaties, incl Rabiës
Chip
Ontworming & ontvlooiing
Europees paspoort
Bloedtesten
Reis kosten

Waar wordt de adoptiebijdrage voor gebruikt?

Het geld van de adoptiebijdrage gaat 100% rechtreeks terug naar de honden in Roemenië. Het wordt gebruikt om nieuwe honden in de opvang op te kunnen vangen. Op die manier kunnen opnieuw honden worden geholpen die hopelijk op hun beurt weer geadopteerd worden en een betere toekomst tegemoet gaan.

Wordt er winst gemaakt op de adoptie van een hond?

Nee, integendeel. De adoptiebijdrage dekt lang niet alle kosten die gemaakt worden voor de honden. De rest van de uitgaven worden betaald van donaties en giften. Zeker wanneer er hoge (medische) kosten zijn zoals operaties of hospitalisatie, is de adoptiebijdrage maar een fractie van de werkelijke uitgaven die werden gemaakt voor een hond. Er wordt dus absoluut geen winst gemaakt op de honden… integendeel!