Tommy.♂️

Dit is Tommy.
Tommy is een reu van bijna 2 jaar jong.
Mooie middelmaat, rond de 25kg.
Tommy is echt een lieverd en een enorme knuffel.
Zijn huidige familie omschrijft:
Een huis met een kat zou ik afraden, we hebben niet per se negatieve ervaringen maar hij jaagt de katten van mijn ouders wel de stuipen op het lijf. Ook kinderen lijkt me geen goed idee. Waarschijnlijk zou hij hun beste vriend kunnen worden want het is echt de grootste knuffelkont die ik ken en hij is enorm makkelijk, maar kinderen hebben vrienden die op bezoek komen etc.
Tommy kent de commando’s; ‘Zit’, ‘lig’, ‘op’ (dan springt hij tegen je aan), ‘wachten’ (hier is hij niet altijd goed in, maar hij kan het wel), als je fluit/’kom’ zegt komt hij naar je toe, ‘nee’ (dan snapt hij dat hij iets doet wat niet mag) en ‘look’ (dan kijkt hij je aan), ‘poot’, ‘andere poot’ > dit gooit hij ook altijd in de strijd als je thuiskomt, dan geeft hij uit enthousiasme vaak twee poten tegelijk (zonder dat ik er om vraag) en valt hij bijna om (❤️)
Hij slaapt ’s nachts bij ons op bed.. We hebben een groot bed dus hebben nauwelijks last van hem, maar ik zou het mensen niet per se aanraden, ook omdat hij flink kan verharen. (Het is uiteraard wel heel gezellig want als je ‘goedemorgen’ tegen hem zegt dan rekt ie zich uit en gaat dan tussen ons inliggen).
Hij kan prima alleen blijven, we hebben hem met een camera een tijdje gefilmd en hij is gewoon relaxed. Hij blaft niet en gaat gewoon liggen. Hij is wel alert als hij geluiden in het portiek hoort, maar dat is hij ook als we wel thuis zijn. Ik werk bijna altijd thuis, dus hij is niet heel veel alleen, maar we laten hem maximaal 4 uur alleen als we wel beide weg zijn.
Tommy is ook heel slim.
Als we onze spullen pakken en ik zeg dat we naar ‘Egmond’ gaan dan snapt hij het al. In de auto zelf kan hij soms wel zenuwachtig zijn, volgens mij is het meer dat hij dan niet weet wat we gaan doen dan dat het auto-angst is, hij gaat namelijk zonder problemen in de auto. Als we dan het dorp binnenrijden wordt hij al helemaal enthousiast. Eenmaal aangekomen doen we de deur open en dan rent hij heel blij naar mijn ouders toe.
Ook als we met hem spelen is hij heel blij en energiek. Hij kan soms wel wat lomp zijn, dan gaat hij gewoon op je staan als je op de bank ligt bijvoorbeeld. Of hij rent tegen je aan als hij te snel gaat. Als hij iets van je wilt duwt hij zijn snuit tegen je aan of legt hij zijn speeltje op je schoot. 
Daarnaast is het echt de allergrootste knuffelkont die ik ken en ik heb vriendinnen die jaloers zijn omdat hun hond niet zo knuffelig is. Hij vindt het heerlijk om tegen je aan te liggen, tussen ons in of gewoon op je. Hij wordt ook graag geaaid en hij reageert eigenlijk nooit geïrriteerd. Wat dat betreft is het een heel voorspelbare hond, heel makkelijk. Het is niet zo dat hij je overal volgt, dat deed hij wel toen hij net bij ons was. Nu gaat hij zijn eigen gang.
In huis is hij ook niet bang voor geluiden trouwens en als er buiten iemand aan het zagen/boren/… is dan kijkt hij daar ook niet van op. 
We zoeken voor Tom een geweldig huisje in een landelijke omgeving en waar al een andere hond aanwezig is.
Hij is zindelijk en loopt goed aan de riem.
Tommy is geboren in Roemenië en is al een poos in Nederland.
Hij kan moeilijk wennen aan het stadse, wat drukke leven en daarom zoeken we voor hem een rustig thuis met een stabiele hond die hem hierin kan helpen.
Een drukke omgeving maakt hem erg bang en dan is die lieve trouwe knuffel hond niet meer te zien.
Hij veranderd dan in een bang hondje die geen stap meer durft te zetten.
Ontzettend sneu en omdat we hebben gezien dat hij in een landelijke omgeving wel enorm geniet en zichzelf kan zijn, zou het beter zijn als hij daar kan wonen voor de rest van zijn leven.

Heeft u interesse in Tommy?
Stuur ons dan een mailtje met een korte introductie wie u bent en wat u hem te bieden heeft

 voor deze hond geld een aangepaste adoptiebijdrage van 150,-.

 

Diersoort Hond
Formaat Middel
Leeftijd 2  jaar
Geslacht Mannelijk
Verblijf Roemenië
Gecastreerd ja
Gechipt ja
Gevaccineerd ja
Kan met honden ?
Kan met katten nee
Kan met Kinderen nee